Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΙΟΝ Αμυγδάλου....

 Η ζωή ορισμένες φορές είναι τόσο όμορφη μέσα στην απλότητά της.

Υπάρχουν στιγμές που μια απλή χειρονομία μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, να μας φτιάξει τη μέρα, να κολλήσει το μέσα μας που έχει γίνει κομμάτια!

Πέμπτη μεσημέρι στη δουλειά, βρίσκομαι σε πελάτη, φίλο θα έλεγα γιατί με ορισμένους ανθρώπους μετά από τόσα χρόνια, η πελατιακή σχέση δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που αισθάνομαι για αυτούς.
Ήμουν συννεφιασμένος από ένα πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που με βασάνιζε, στα όρια της κατάρρευσης από την απογοήτευση, τον θυμό και την στεναχώρια.
Το πρωί της ίδιας μέρας, προσπαθώντας λιγάκι να ξεφύγω, ανέβασα μια ιστορία στο instagram που αναφερόταν χιουμοριστικά σε μια σοκολάτα σε αντιπαραβολή με την σεξουαλικότητα του συντρόφου που το είχε αρχικά ανεβάσει.
Στα σχόλια της δημοσίευσης, η Βαγγελιώ, που έτυχε να είναι αδελφή των παιδιών στων οποίων το κατάστημα βρισκόμουν για δουλειά, απάντησε στην ανάρτησή σου γράφοντας
"Σαν την ΙΟΝ αμυγδάλου δεν είναι καμία!"
Συνέχισα τη δουλειά μου.
Μετά από 5 λεπτά με φώναξε η κοπέλα στην υποδοχή και μου έδωσε τη σοκολάτα της φωτογραφίας....

Η Βαγγελίτσα, είχε βγεί από το comfort zone της, έκανε ένα τηλέφωνημα, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες της κι όλα αυτά, μόνο και μόνο για να κάνει έναν άνθρωπο να χαμογελάσει!

Και όμως, πέτυχε πολλά περισσότερα.

Με γέμισε αισιοδοξία, με έκανε να νοιώσω ξανά την ελπίδα.
Να κοιτάξω γύρω μου και να βρω τη δύναμη να συνεχίσω να ψάχνω μέσα από την δυσκολία που περνούσα, το νόημα της ύπαρξης....
Κι όλα αυτά, με μια μόνο ευγενική χειρονομία, με ένα χαμόγελο.

Συνέχισε να αγαπάς τους ανθρώπους.
Συνέχισε να πιστεύεις σ' αυτούς.
Συνέχισε να χαμογελάς!
Η αγάπη φέρνει αγάπη.
Το χαμόγελο, χαμόγελο.
Η ειλικρίνια, ευτυχία.
Η αισιοδοξία, τη δύναμη για να πάνε όλα ένα βήμα μπροστά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου